luni, 10 ianuarie 2011

Sex fara frontiere: Anilingus

Anilingus este o forma de contact sexual oral, in care persoana sexual activa stimuleaza cu limba anusul partenerului. Acest tip de sex este folosit ca un preludiu la sexul anal, oral sau chiar poate fi un act sexual de sine statator. 

In ciuda parerilor initiale, anilingusul este practicat atat de cuplurile de homosexuali, cat si de cele heterosexuale.
 
Desi nu este atat de popular precum cunilingusul sau felatia, anilingusul are adeptii sai.
 
Totul a pornit din dorinta de explorare a trupului, cand persoanele mai putin pudice au indeznit sa impinga barierele dincolo de conventii. 
 
Cuplurile care practica sexul anal in mod frecvent pot folosi anilingusul pentru a atinge un stadiu mai avansat de excitare si relaxare a cavitatii anale.
 
Cea mai importanta este, insa, comunicarea intre cei doi parteneri. Daca amandoi isi doresc si se simt confortabil cu acest tip de sex, nu ar trebui sa existe nicio problema.
 
Anilingusul poate fi o modalitate amuzanta de a atinge o noua etapa a intimitatii de cuplu, dar ambii trebuie sa va doriti acest lucru.
 
Aceasta practica sexuala are si pericolele ei. Din cauza prezentei bacteriilor, virusurilor sau a parazitilor pe cavitatea anala.
Pericole: Hepatita de tip A, B sau C; paraziti intestinali, Chlamydia, Poliomielita, HPV, Gonoree, Herpes genital, conunctivita si alte boli cu transmitere sexuala.
Atingerea organelor genitale imediat dupa practicarea anilingusului poate provoca infectia cu  Escherichia coli (E. coli) la nivelul uretrei, ceea ce va duce la aparitia infectiilor urinare.
HIV/SIDA nu se transmite usor prin anilingus, dar medicii nu exclud posibilitatea infectarii.
 
Pentru a preveni infectiile expertii recomanda folosirea unei folii protectoare a gurii (asemeni unui prezervativ), de exemplu folie alimentara. O alta solutie este aplicarea unui strat de lubrifiant. Latexul formeaza un strat protector, pentru a preveni atingerea directa cu gura a anusului.
 
Cum sa faci anilingus
Atat tu cat si partenerul tau trebuie sa fiti perfect curati inainte de a trece la treaba. Faceti impreuna un dus inainte de a ajunge in pat.
 
Folositi o metoda de protectie impotriva BTS: lubrifiant sau folie. 
 
Cand incepi sa faci anilingus miscarile trebuie sa fie lente. Ofera-i partenerului o exeprienta unica prin atingerea, sarutarea si lingerea feselor, a zonei lombare si a coapsei. Fii gentila cand te apropii de anus si foloseste saruturi in zonele din apropiere. Introdu incet varful limbii in anus. Poti sa il introduci incet si sa-l retragi repede si te poti juca cu marginile anusului inainte de a-l reintroduce din nou.

Diana Spranceana
Trimiteţi un comentariu