duminică, 3 iulie 2011

BAC 2011 S-au afisat rezultatele la Bacalaureat. Cea mai slaba promovabilitate din istorie si licee in care toti elevii au picat examenul

Rezultatele obtinute de elevi in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost afisate la aproape toate avizierele liceelor. Pe internet, in afara rezultatelor absolventilor din promotii anterioare, Ministerul Educatiei nu a mai publicat pana la aceasta ora niciun rezultat. Bilantul notelor arata ca aproape 60% dintre elevi nu au luat BAC-ul in Iasi, Hunedoara, Ialomita, Neamt si Vaslui. La nivel national, 1 din 2 copii nu a trecut BAC-ul. In Timis, la patru licee, toti absolventii au picat examenul; situatia s-a repetat in Neamt, unde niciun elev de la un grup scolar nu a promovat bacalaureatul.
  • Este cel mai scazut procent de promovabilitate al examenului de Bacalaureat
  • Din anul 2000, rata de promovabilitate la BAC nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%
Iasi: Peste 60% din elevi nu au promovat BAC-ul

La nivelul judetului Iasi, procentul de promovabilitate inainte de depunerea contestatiilor este de 41,9%. In aceasta sesiune a examinarii de vara a bacalaureatului s-au inscris peste 5.400 de absolventi de liceu, sapte dintre ei fiind dati afara de la examen pentru tentativa de frauda, a declarat pentru Agerpres Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

La nivelul judetului Iasi au fost obtinute 12 note de zece, cele mai bune rezultate fiind la Colegiul Emil Racovita, Colegiul Costache Negruzzi si Colegiul National. La Colegiul Emil Racovita din Iasi au fost patru elevi care au obtinut nota 10, in timp ce la Colegiul National din Iasi doar o eleva a obtinut o astfel de nota.
Hunedoara: Promovabilitate de 39 % la examenul de Bacalaureat

Doar 39 % dintre elevii hunedoreni au promovat, in sesiunea din vara, bacalaureatul, potrivit rezultatelor preliminare centralizate duminica de Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara. La Colegiul Tehnic Agricol 'Alexandru Borza', din orasul Geoagiu, au reusit sa obtina note de trecere numai 6 candidati, dupa ce 111 dintre cei 159 de elevi au fost eliminati din examen pentru ca ar fi copiat la proba de Matematica.

La examenul de Bacalaureat din acest an s-au inscris 5.200 de absolventi de liceu, probele fiind sustinute de 5.050 dintre acestia. Anul trecut, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 85 % dintre candidatii din judetul Hunedoara, potrivit Agerpres.

Ialomita: Procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 40,2%

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat in judetul Ialomita este de 40,2%, a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, prof. Ilie Stavar. "Acesta este rezultatul comunicat inainte de contestatii. Este un rezultat real. Ne apropiem de realitate", a spus acesta.

Neamt: Liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat

Niciun absolvent al Grupului Solar 'Ion Ionescu de la Brad' din Horia nu a promovat examenul de bacalaureat. Luminita Georgeta Varlan, inspector scolar general al judetului Neamt, a declarat pentru Agerpres ca o echipa de inspectori va declansa o ancheta la unitatea de invatamant pentru a constata cauzele care au condus la aceasta situatie.

"Va fi o verificare a activitatii manageriale si o verificare, la inceputul anului scolar, cu privire la continutul actului didactic. Vom vedea si care este media cu care s-a intrat in liceu, pentru ca nu se justifica activitatea unor oameni timp de patru ani de zile. Statul a platit inutil niste oameni, cel putin asa pare", a declarat inspectorul scolar general Luminita Georgeta Varlan.

Procentul de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Neamt este, anul acesta, de 44,5 la suta, aproape la jumatate fata de anii trecuti, potrivit sursei citate. "Toleranta noastra in raport cu frauda a fost zero. Doi ani de zile am incercat sa daram un asa-zis sistem performant. Ministerul a dat semnalul foarte clar de toleranta zero. Si a fost o explozie la nivel national. Este clar ca sistemul acesta care isi dovedise in timp eficienta pentru candidati si unii colegi nu mai putea fi daramat prin implozie, ci prin explozie", a adaugat inspectorul scolar general al judetului Neamt.

La examenul de Bacalaureat s-au inscris aproape 4.900 de candidati, din care au fost eliminati, pe parcursul probelor, din cauza fraudarii, 24 de candidati. Daca anul trecut promovabilitatea a fost de aproape 80 la suta, anul acesta au promovat bacalaureatul doar 44,5 la suta dintre candidati.

Buzau: Peste 1.800 de absolventi, respinsi la examenul de bacalaureat

In judetul Buzau, 53,20% din cei 4.148 de absolventi au luat examenul de bacalaureat, cu 15 la suta mai putini decat anul trecut. "1.836 de absolventi au fost respinsi din cei 4.148 inscrisi, sase au fost eliminati, iar 212 nu s-au prezentat", a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului scolar judetean Buzau, Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, "anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 68%, dar anul acesta, datorita celor 118 camere web instalate in circa o treime din salile centrelor de examen, posibilitatile de fraudare au fost mult mai reduse".

Harghita: Rezultatele la bacalaureat sunt reale si echilibrate, spune seful ISJ

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat in Harghita este de 64.03%. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Ferencz Salamon Alpar, a declarat pentru Agerpres ca rezultatele sunt corecte si echilibrate. Datele statistice arata ca in Harghita s-au inscris la bacalauareat 3484 de candidati si s-au prezentat la examen 3434, din care doi au fost eliminati pentru ca au fost prinsi copiind.

2199 dintre candidatii harghiteni au fost declarati admisi, iar 1233 nu au reusit sa obtina medie de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 64.03 la suta, fata de 72.08 la suta, cat a fost anul trecut. Ferencz Salamon Alpar a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca elevii harghiteni au intampinat probleme mai mari la limba romana si la fizica, unde mediile sunt mai mici.

Citeste si:
In 2010, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 67,4%, cea mai slaba din ultimul deceniu. Din anul 2000, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%.

In 2009, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati. In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.

Reamintim ca un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie.

Sambata, 127 de lucrari de la bacalaureat ale unor elevi din Caras Severin au fost anulate. Este vorba de lucrari apartinand unor elevi de la Grupul Scolar Auto si Liceul Forestier. S-a dovedit ca lucrarile erau identice. Politia a demarat o ancheta in acest caz.

Tot sambata, 98 de lucrari la proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost anulate. Candidatii eliminati din BAC au sustinut probele la centrul de examen "Romulus Paraschivoiu" din localitatea Lovrin, judetul Timis.


Citeste mai multe despre   
Trimiteţi un comentariu