luni, 10 octombrie 2011

Sex si nuditate in filmele romanesti (Poze)

"Loverboy", "Poker", "Liceenii Rock'n'Roll" si "Mihai Viteazul" sunt doar cateva dintre productiile romanesti care contin secvente erotice.
In zilele noastre nuditatea si sexul se vand ca painea calda, insa aceste doua lucruri interzise erau si pe vremuri la mare cautare, pastrand totusi o doza de mister.
Inca din 1969, cand actrita Irina Pestrescu a aparut goala in filmul "Rautaciosul adolescent", sub indrumarile regizorului Gheorghe Vitanidis, a crescut in om dorinte de mai mult sex si nuditate pe micile si marile ecrante.
Iata mai jos cateva productii romanesti celebre in care actorii s-au lasat filmati fara haine pe ei, in ipostaze indecente.
"Rautaciosul adolescent" (1969 - regia Gheorghe Vitanidis)
Rautaciosul adolescent
Actrita Irina Pestrescu a povestit ca Vitanidis i-a explicat: "Irina, pentru actor, nudul este un costum" - iar imaginile au izbutit sa treaca de cenzura prin viclesugul de a le taia la montaj... in masina care aducea copia filmului de la Buftea la Casa Scinteii, pentru a fi apoi lipite la loc.
"Mihai Viteazul" (1971 - regia Sergiu Nicoleascu)
Mihai Viteazul
In "Mihai Viteazul", actrita Maria Klara Sebök este surprinsa de Ion Besoiu (in film, Sigismund Báthory, sotul ei) in pat cu Generalul Gheorghe Basta (Emmerich Schaffer) - dupa care urmeaza si o trecere prin cadru semi-nud, in care "farmecele indoielnice" (cum remarca ironic Sigismund) i se disting printr-o camasa de noapte mai mult decat transparenta.
"Proba de microfon" (1980 - regia Mircea Daneliuc)
Proba de microfon
"Proba de microfon" ni-i dezvaluie pe regizorul-actor Mircea Daneliuc si sotia-actrita Tora Vasilescu intr-un moment de nuditate post-coitala plina de bun-simt si discretie.
"Liceenii Rock 'n' Roll" (1992 - regia Nicolae Corjos )
Liceenii Rock 'n' Roll
Stefan Banica Jr. si Oana Sarbu au fost dezbracati de regizorul Nicolae Corjos in celebrul film pentru adolescenti "Liceenii Rock'n'Roll".
"Crucea de piatra" (1994 - regia Andrei Blaier)
Crucea de piatra
Pana si un gentleman desavarsit ca Andrei Blaier a cazut in ispita filmului fara perdea, cu "Crucea de piatra", satira cruda si cam stangace la adresa ipocriziei staliniste comparate cu un imens bordel - pe cand in cel real numeroase doamne si domnisoare ale actoriei romane imbra... adica, dezbracau vesmintele damelor de consumatie.
"Neinvinsa-i dragostea" (1994 - regia Mihnea Columbeanu)
Neinvinsa-i dragostea
Urmareste continuarea materialului pe cinemagia.ro!

Tag-uri:
loverboy, poker, sex, nud, film romanesc
Trimiteţi un comentariu