marți, 17 aprilie 2012

Tânăr şi neliniştit


Salt la: Navigare, căutare
Tânăr și neliniștit
Theyoungandtherestlesslogo.jpg
Tânăr și neliniștit
Titlu original The Young and the Restless
Rețea TV CBS
Țara producătoare Statele Unite
Perioada 26 martie 1973 – prezent
Nr. de episoade 9.465 (din 17 august 2010)
Durată episod 30 minute (1973–1980)
60 minute (1980–prezent)
Limba engleză
Scenarist Maria Arena Bell,
Hogan Sheffer
și Scott Hamner
Distribuția Jeanne Cooper
Doug Davidson
Melody Thomas Scott
Eric Braeden
Eileen Davidson
Kate Linder
Tracey E. Bregman
Jess Walton
Peter Bergman
Kristoff St. John
PORT.ro
IMDb profile
Tânăr și neliniștit (en:The Young and the Restless ) este un serial TV american, prezentat pentru prima dată de către canalul TV american CBS pe data de 26 martie 1973. La început el prezenta viața de familie a două familii din Genoa City, statul american Wisconsin și anume bogații Brooks și săracii Foster. Începând din 1980, acțiunea se concentrează asupra familiilor Abbott și Newman, inclusiv asupra rivalității dintre companiile lor.

Cuprins

 [ascunde

[modificare] Acțiunea serialului

Când filmul Tânăr și neliniștit a început să fie difuzat în 1973, acțiunea se petrecea în jurul a două familii : bogătașii Brooks și săracii Foster.Patriarch Stuart Brooks era o publicista de inaltă clasă în timp ce Liz Foster era atât de săracă ,abia reușea să plăteasca facturile.
Mai apoi, William Bell, a dat afară toți actorii și actrițele, mai putin pe Jeanne Cooper(Katherine Chancellor)și pe Jess Walton(Jill Fenmore), mutând conflictul Brooks-Foster, între familiile lui Victor Newman, John Abbott și Paul Williams.
Victor Newman a fost adus de Katherine Chancellor în Genoa City pentru niște afaceri, dar mai apoi a întâlnit-o pe Nicole "Nikki" Reed. Victor și Nikki s-au iubit încă de când s-au întâlnit.Victor a divorțat de Julia, actuala lui soție, căsătorindu-se cu Nikki, și având doi copii: Victoria Newman și Nicholas Newman. Victor a avut un accident de mașină peste câțiva ani, fiind salvat de o femeie, pe nume Hope Adams. Cu ea a avut un copil , Victor Newman Jr.,uitând de Nikki și ceilalți copii.
John Abbot a avut doi copii cu Dina Mergeron, și anume pe John "Jack" Abbott Jr. și Tracy Abbott. Dina a mai avut un copil, Ashley Abbott, despre care nu se știa că nu este a lui John. John s-a căsătorit cu Jill Fenmore, și a avut un copil cu ea, William "Billy" Abbott.

[modificare] Conflictul Jill Fenmore - Katherine Chancellor

Conflictul dintre Jill Fenmore și Katherine Chancellor este cea mai notabilă și lungă rivalitate din istoria serialelor de televiziune americane.
Jill Foster era o manichiuristă observată de Katherine Chancellor, o femeie de patruzeci de ani a cărui mariaj este nefericit. Angajată ca damă de companie, Jill ajunge amanta lui Phillip Chancellor II, soțul lui Katherine.
Foarte turmentată, Kay semnează actele de divorț, pentru ca la întoarcerea din străinătate a lui Phillip să-i spună că nu poate trăi fără el. Katherine conducea mașina în care se afla și Phillip, producând accidentul care celui din urmă i-a adus moartea.
Pe patul de moarte, acesta s-a căsătorit cu Jill, care era însărcinată cu copilul lui. După câteva luni, Jill naște un băiețel pe care nu l-a putut numi Chancellor fiindcă Katherine a contestat divorțul ei de Phillip și, implicit, legalitatea mariajului dintre Jill Foster și răposatul: Kay era beată când a semnat actele.
Katherine a obținut custodia lui Phillip Foster, căruia i-a restaurat drepturile, sub numele de Phillip Chancellor III. După câțiva ani, adolescentul Phillip se împotrivește atât lui Katherine și Jill, după ce Nina, soția sa, îi naște un copil. Phillip Chancellor III își înscenează moartea într-un accident de mașină, lăsându-le pe Jill, Kay și Nina fără glas. Nina părăsește orașul peste un deceniu de tentative nereușite de recăsătorie, în 2001, iar rivalitatea dintre Jill și Kay ia amploare.
În 2003, Charlotte Ramsey îi spune lui Katherine că ea este mama lui Jill. Elizabeth Foster moare în 2010, dezvăluindu-i lui Snapper, fratele vitreg al lui Jill, că aceasta este fiica lui Neil Fenmore, tatăl lui Lauren Fenmore. Jill a aflat la sfârșitul anului 2008, când a efectuat un test ADN, că nu este fiica lui Katherine Chancellor, însă acestea rămân prietene, după ani întregi de rivalitate. În 2009, la întoarcerea Ninei, Jill află că nu Cane Ashby, presupusul fiu pe care Katherine l-a înlocuit cu „Phillip” care a murit în accident acum mai bine de două decenii, ci chiar un-foarte-viu Phillip Chancellor III este fiul ei. Testul ADN dovedește acest lucru.
În 2009, partenerul de afaceri al lui Katherine, Tucker McCall (cel care a preluat Chancellor Industries în secret) dezvăluie că Kay nu a avut o fiică, pe Jill, ci un fiu, pe el. McCall s-a răzbunat pe Kay după ani în care a plănuit acest pas. După ce Kay a pierdut orice speranță că va mai controla vreodată Chancellor Industries, fie prin defăimarea lui Tucker (realizată de Jill) sau preluarea agresivă a lui Victor, McCall îi returnează 50% din acțiuni, iar mai apoi încă 1%, pentru a-i reda mamei lui controlul gigantului industrial.

[modificare] Conflictul Victor Newman și Jack Abbott

VIctor Newman Sr. și John „Jack” Abbott Jr. au fost permanent într-un conflict, ambii încercând să preia compania celuilalt prin metode mai mult sau mai puțin morale. Victor și sora lui Jack s-au căsătorit de două ori, în anii 1990-1993 și 2009-2010, în anii 2000 fiind născută fiica lor, Abigail Carton Newman. Brad Carlton a avut un rol major în desfășurarea conflictului dintre aceștia.
În 2009, Victor îi plătește o operație estetică misterioasei Mary Jane Benson, pentru a se infiltra în viața lui Jack, în vederea facilitării preluării Jabot de către Newman. La sfârșitul anului 2009, Mary Jane Benson se dezvăluie a fi Patty Williams, prima soție a lui Jack și sora lui Paul Williams. Aceasta îl împușcă pe Victor în inimă, iar pe Collen Carlton o fugărește până la lacul unde, ironic, a murit înghețat atăl ei, Brad Carlton, cu o săptămână în urmă. Collen intră în moarte cerebrală, iar Traci Abbott Connolly acceptă ca Victor să primească inima acesteia. Ashley o aude pe Nikki când îi spune lui Victor că îl iubește, și cere un divorț.
Dr. Emily Peterson, psihiatrul Patriciei „Patty” Williams este posesoarea „de drept” a noii imagini a Patriciei. Emily se mărită cu Jack și aranjează vizita Dianei Jenkins și a copilului acesteia cu Jack în primăvara lui 2010. „Emily” este defapt Patty care a închis-o pe adevărata Emily sanatoriu.
Fiul lui Victor cu Hope Williams, Adam Wilson Newman este vinovat de moartea unui bărbat dar aruncă vina pe o Patricia Williams instabilă mental, care acceptă vina în viața reală, dar scrie în jurnal adevărul. Adam rupe foaia din jurnal și o trimite pe Patty să devină călugăriță și să nu se mai întoarcă în Genoa City. Emily Peterson cea adevărată acceptă să ajute la găsirea Patriciei, împotriva voinței lui Jack, noul ei soț.
Victor o cere în căsătorie pe Nikki încă o dată, în iunie 2010. Nikki acceptă, însă Maggie McClaine, o barmaniță pe care a întâlnit-o în timp ce îl căuta pe Adam, se aliază cu Deacon Sharpe pentru a-i despărți pe foștii soți Newman. Victor o găsește pe Nikki în pat cu Deacon, iar Maggie îl convinge să plece. Aceasta îl droghează și se mărită cu el. Soțul lui Katherine, Murphy, își dă seama că Maggie este fosta lui noră și o escroacă, iar Victor anulează căsătoria și o dă pe McClaine pe mâna poliției. Ea plănuia să îl omoare și să moștenească toată averea.
Între timp, Diane Jenkins se întoarce în oraș sub pretextul că vrea ca fiul ei să petreacă mai mult timp cu tatăl lui - Jack Abbott. Victor se împacă cu Nikki și petrec o noapte împreună, însă a doua zi se însoară cu Diane. Ulterior, Victor divorțează de Diane, iar aceasta se aliază cu Adam pentru a-și înscena propria moarte și a da vina pe Victor. Diane își dă seama că nu se poate încrede în Adam și îi cere ajutorul lui Jack, însă acesta o refuză. Ea încearcă să îl seducă, iar o persoană misterioasă o privește din afara casei în timp ce îi făcea avansuri lui Jack.
Diane trimite câte un SMS lui Victor, Jack, Nick, Victoria, Adam, Phyllis, Ashley, Abby și Tucker după ce a trimis unui tabloid poze cu Victor și Nikki în pat, cu titlul: „Nikki Newman: Fostă stripteuză, prostituată întotdeauna”. Ea îi provoacă pe aceștia să vină în parc la miezul nopții pentru a o întâlni. Phyllis și Ashley vin, pe rând, și o agresează pe Diane verbal și fizic, Tucker și Nick o amenință cu moartea, Abby îi cere cheia de la seiful în care a ascuns înregistrarea în care aceasta recunoaște că a vrut să îl omoare pe Tucker, iar Victor află de la ea planul lui Adam. Victor îi spune că o crede, își ia ceasul ascuns de Adam sub un bolovan și îi spune lui Diane că nu o va ajuta nici într-un milion de ani, iar Victoria își face și ea apariția doar pentru a vedea cum Victor o lovește pe Diane cu bolovanul.
A doua zi, Murphy pleacă la pescuit și găsește cadavrul lui Diane în apa râului din parc. Ronan Malloy, fiul dispărut al Ninei Webster Chancellor se întoarce în oraș pentru a investiga crima.

[modificare] Echipa de actori

Echipa de actori din serial.

[modificare] Actori cu contract

Actor Personaj Durata
Peter Bergman Jack Abbott (#2) 1989-
Eric Braeden Victor Newman 1980-
Jeff Branson Ronan Malloy 2010-
Sharon Case Sharon Newman (#2) 1994-
Judith Chapman Gloria Bardwell (#2) 2005-
Jeanne Cooper Katherine Chancellor 1973-
Doug Davidson Paul Williams 1978-
Eileen Davidson Ashley Abbott (#1) 1982-1988, 1999-2007, 2008-
John Driscoll Phillip "Chance" Chancellor IV 2009-
Clementine Ford Mackenzie Browning (#4) 2009-
Daniel Goddard Cane Ashby 2007-
Michael Graziadei Daniel Romalotti 2004-
Stacy Haiduk Dr. Emily Peterson 2009-2010[1]
Amelia Heinle Victoria Newman Abbott (#3) 2005-
Elizabeth Hendrickson Chloe Mitchell 2008-
Bryton James Devon Hamilton 2004-
Christel Khalil Lily Ashby (#1) 2002-2005, 2006-
Christian LeBlanc Michael Baldwin 1991–1993, 1997–
Kate Linder Esther Valentine 1982-
Thad Luckinbill Jeffrey Todd "J.T." Hellstrom 1999-
Darius McCrary Malcolm Winters (#2) 2009-
Billy Miller Billy Abbott (#4) 2008-
Julia Pace Mitchell Sofia Dupre 2010-
Joshua Morrow Nicholas Newman 1994-
Michael Muhney Adam Newman (#2) 2009-
Stephen Nichols Tucker McCall (#2) 2010-
Emily O'Brien Jana Fisher 2006-2007, 2007-
Eden Riegel Heather Stevens (#2) 2010-
Greg Rikaart Kevin Fisher 2003-
Marcy Rylan Abby Newman (#3) 2010-
Melody Thomas Scott Nikki Newman (#2) 1979-
Kristoff St. John Neil Winters 1991-
Michelle Stafford Phyllis Summers Newman (#1) 1994-1997, 2000-
Jess Walton Jill Fenmore (#4) 1987-

[modificare] Actori fără contract permanent

Actor Character Duration
Tatyana Ali Roxanne 2007-
Samantha Bailey Summer Newman 2009-
Lauralee Bell Christine "Cricket" Blair 1983-2001, 2002-2006, 2010-
Wilson Bethel Ryder Callahan 2009-2010[2]
Tracey E Bregman Lauren Fenmore Baldwin 1983-1995, 2000, 2001-
Tricia Cast Nina Webster 1986-2001, 2008, 2009-
Michael Fairman Patrick Murphy 2008-
Yani Gellman Rafe Torres 2008-
Max Page Reed Hellstrom 2009-
Eric Roberts Vance Abrams (#2) 2010-
Albie Selznick Det. Owen Pomerantz 2009-
Ted Shackelford Jeffrey Bardwell 2007-
Laura Stone Skye Lockhart 2008, 2010-
Robbie Tucker Fenmore Baldwin 2009-
Tonya Lee Williams Olivia Winters 1990-2005, 2007, 2008-
Sean Young Meggie McClaine 2010-

[modificare] Viitori membrii ai echipei

Actor Character Status
Mara West Diane Jenkins #3 Apare din 10 octombrie
Kimberlin Brown Sheila Carter Se întoarce pe 2 octombrie 2010
Susan Olsen Mrs. Liza Morton Apare pe 8 septembrie 2010 [3]

[modificare] Episoade

Canalul PROTv transmite în 2010 episoade din 2005, distanța dintre episoadele difuzate în România și cele difuzate în SUA este de cinci ani.
Numărul total al episoadelor este de 9460 la data de 23 iunie 2010.

[modificare] Difuzare

Regiune Canal(e) Prima difuzare
Australia Australia W Channel 1982 (original premiere)
W2 2002
Argentina Argentina Disney Channel Latin America 2006
Asia Disney Channel Asia September 23, 2006
South Asia Disney Channel India September 23, 2006
Australia Australia Disney Channel Australia August 7, 2006
Seven Network April 7, 2007
Belgia Belgium VT4 September 3, 2007
Brazilia Brazil Disney Channel November 26, 2006
Rede Globo April 5, 2008
Bulgaria Bulgaria Jetix August 15, 2008 (initially English only)
BNT 1 March 28, 2009[4]
Canada Canada Family August 4, 2006
Chile Chile Disney Channel Latin America November 11, 2006
Republica Populară Chineză Mainland China SMG International Channel Shanghai[5] June 30, 2008
Columbia Colombia Disney Channel Latin America November 12, 2006
Cehia Czech Republic Jetix 2008
Danemarca Denmark Disney Channel Denmark September 29, 2006
DR 1 January 2007
Republica Dominicană Dominican Republic Disney Channel Latin America November 12, 2006
Finlanda Finland Finnish version of Disney Channel Scandinavia February 29, 2008
Franța France TF1 August 16, 1989
Germania Germany Disney Channel Germany September 23, 2006
Super RTL September 24, 2007
Islanda Iceland Sjónvarpið 2007
Irlanda Irlanda Ireland RTÉ Two, Disney Channel May 6, 2006
Israel Israel Arutz HaYeladim
Jetix
June 6, 2007
2009
Italia Italy Disney Channel (Italy) September 21, 2006
Japonia Japan Disney Channel Japan[6] October 14, 2006
TV Tokyo October 5, 2007
Republica Macedonia Macedonia A1 television September 29, 2008
Mexic Mexico Disney Channel Latin America November 12, 2006
Azteca 7 TV Azteca July 6, 2007
Olanda Netherlands Jetix
First season dubbed in Dutch, as of season two subtitled.
May 17, 2008
Noua Zeelandă New Zealand Disney Channel New Zealand
TV 3 Sticky TV
August 7, 2006
Norvegia Norway Disney Channel Scandinavia September 29, 2006
Pakistan Pakistan Disney Channel (US Premiere) March 24, 2006
Disney Channel Arabia March 24, 2006
Disney Channel India September 23, 2006
Jetix Pakistan January 5, 2008
GEO Kids (Airing the show with Urdu subtitles) November 2008
WikKid Plus (Dubbed in Urdu) January 12, 2009
Panama Panama Disney Channel Latin America November 12, 2006
Tele 7 January 2, 2008
Peru Peru Disney Channel Latin America November 11, 2006
Polonia Poland Disney Channel Poland December 2, 2006
Portugalia Portugal Disney Channel Portugal 2006
Canada Provincia Québec VRAK.TV June 18, 2007
România Romania ProTV 3 iulie, 1996
Jetix August 15, 2008
Rusia Russia STS September 1, 2008
Africa de Sud South Africa Disney Channel South Africa September 29, 2006
Spania Spain Disney Channel Spain January 2007
Slovacia Slovak Republic STV 1 May 2007
Jetix July 2007
Suedia Sweden Disney Channel Scandinavia September 29, 2006
Republica Chineză Taiwan Disney Channel Taiwan November 4, 2006
Turcia Turkey Digiturk April 29, 2007
Disney Channel Turkey April 29, 2007
Regatul Unit United Kingdom Disney Channel UK, Five May 6, 2006
Statele Unite United States Disney Channel March 24, 2006
ABC Kids

[modificare] Legături externe în limba engleză

[modificare] Legături externe în limba română

[modificare] Note

Trimiteţi un comentariu