luni, 28 mai 2012

Cum ajung femeile la orgasm: totul despre orgasmul feminin

Orgasmul, ce este si in cat timp poate ajunge o femeie la el? Afla mai multe despre orgasmul feminin in cele ce urmeaza.

Cum ajung femeile la orgasm: totul despre orgasmul feminin
Orgasmul: ce este?

Cand apare orgasmul, corpul tau devine tensionat, iar sangele circula mai intens in regiunea genitala. Muschii din zona se contracta pentru a elibera tensiunea. Si se simte placut. Unii oameni spun ca orgasmele se simt ca un proces lent de a construi un moment intens de excitare. Altii spun ca simt furnicaturi in tot corpul. Fiecare simte diferit. Deseori oamenii experimenteaza primul lor orgasm prin masturbare.

Majoritatea femeilor au nevoie si de stimularea directa a clitorisului pentru a avea orgasm. Femeile nu ejaculeaza cand au orgasm, desi unumite persoane sustin ca o pot face prin stimularea punctului G. Cele mai multe femei ajung greu la orgasm, au nevoie de mai mult timp sau nu reusesc deloc. Alte femei pot avea un orgasm imediat dupa altul.

Orgasmul: in cat timp ajunge o femeie la orgasm?


Se spune ca femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm decat barbatii. O fi adevarat?

Nu, femeile nu au neaparat nevoie de mai mult timp decat barbatii pentru a ajunge la orgasm. Cercetatorii americani au efectuat un studiu in care au inclus o mie de cupluri din SUA. In timpul acestui studiu special, cercetatorii au observat barbatii si femeile masturbandu-se separat. Ei au ajuns la concluzia ca barbatii ajung la orgasm, in medie, cu doar cateva secunde mai repede decat femeile.
In cat timp ajunge o femeie la orgasm?
Femeile nu au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm
Orgasm clitoridian vs. orgasm vaginal

Aceasta distinctie a fost popularizata de Sigmund Freud care a legat orgasmul de dezvoltarea noastra psihologica.

Un orgasm clitoridian este determinat de stimularea clitorisului, iar cel vaginal de penetrarea vaginala. Freud a sustinut ca orgasmele clitoridiene sunt caracteristice persoanelor tinere si imature, in timp ce orgasmele vaginale reprezinta un raspuns sexual al unei femei sanatoase.

Prin urmare, o femeie care poate avea orgasm doar prin stimularea clitoridiana este blocata in dezvoltarea ei.

Aceasta teorie a fost in parte contrazisa, desi exista in continuare cateva cercetari (nu in mod surprinzator realizate de barbati) care se agata de aceasta idee.

O alta problema cu aceasta distinctie este ca nu descrie modul in care orgasmele se simt sau care sunt efectele lor fiziologice si psihologice detaliate, ci se concentreaza doar asupra metodei de a obtine orgasmul.
Orgasm clitoridian sau vaginal
Unele femei nu pot avea decat orgasm clitoridian


Orgasmul multiplu

Pentru multe femei, orgasmul multiplu este un soi de "Sfantul Graal" al sexului. Orgasmul multiplu la femei implica, de fapt, mai multe orgasme care au loc unul dupa altul si care au ca efect o stare de satisfactie sexuala maxima. In mod normal, orgasmul feminin are un ciclu format din patru faze: excitare, platou, orgasm si rezolutie. In aceste conditii, daca pe parcursul fazei de rezolutie se continua stimularea in anumite zone sensibile, este foarte posibil de a se ajunge la orgasm dupa orgasm, dupa orgasm… cu denumirea simpla de orgasm multiplu.

Daca faci parte dintre femeile pentru care clitorisul este prea sensibil pentru a fi atins imediat dupa orgasm, s-ar putea crede ca nu ai sanse sa te bucuri de orgasmul multiplu. Stai fara grija. Nu trebuie decat o schimbare a modului de abordare. Acorda atentie altor zone, nu il atinge si poti ajunge acolo unde iti doresti.
Orgasmul multiplu
Orgasmul multiplu este un soi de "Sfantul Graal" al sexului
Orgasmul intarziat

Orgasmul intarziat se refera la incapacitatea de a ajunge la orgasm in urma stimularii sexuale adecvate intr-un timp placut sau agreabil.

Unii oameni experimenteaza orgasme intarziate ocazional in anumite momente din viata lor, in timp ce altii le experimenteaza in mod constant. Orgasmul intarziat nu e acelasi lucru cu a nu avea orgasm, ci inseamna in mod specific ca apare "prea tarziu".

Dar pentru ca nu exista o perioada "normala" de timp in care ar trebui sa apara orgasmul, nu exista o definitie precisa a ceea ce inseamna orgasm intarziat. Un mod de a te gandi la orgasmul intarziat este daca aceasta experienta reprezinta o problema pentru tine sau partenerul tau.

O posibila definitie medicala este "intarzierea persistenta sau recurenta ori absenta orgasmului in urma unei faze normale de excitare sexuala".
De ce se prefac femeile ca au orgasm?
Femeile vor sa-si satisfaca partenerii
De ce se prefac femeile ca au orgasm?

Cele mai comune doua motive pe care le ofera femeile pentru mimarea orgasmului sunt ca vor sa-ti faca partenerii sa se simta bina si sa termine partida de sex cand sunt obosite.

Femeile sustin ca simt ca partenerii lor nu sunt satisfacuti pana nu le "ofera" un orgasm, si astfel sexul continua pana femeia fie are orgasm, fie il mimeaza.

Acestea sunt motivele pentru care femeile isi mimeaza orgasmele. Dar merita sa ne pune, intrebarea de ce oamenii se gandesc sa mimeze orgasmul in loc sa discute cu partenerul pentru a cere ceva diferit sau pur si simplu sa spuna "Am obosit, vreau sa ne oprim sa facem sex acum".

Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. Dar, indiferent ca iti place sau nu, mimarea orgasmelor este un mod de a-ti minti partenerul si daca sanatatea sexuala este obiectivul tau, sa minti in privinta sexului este ceva la care merita sa renunti. Ori renunti la sex de tot.
Taguri:
orgasm, orgasm feminin, orgasm intarziat, orgasm multiplu, orgasm vaginal, orgasm clitoridian
Trimiteţi un comentariu