marți, 12 februarie 2013

Cura de detoxifiere

Cura de detoxifiere

Cura de detoxifiere
 
Se apropie primăvara. Ca să vă bucuraţi de ea pe deplin, aşteptaţi-o cu trupul curăţat de reziduuri şi de toxine

Viaţa trepidantă de zi cu zi, stresul, alimen­taţia uneori nepotrivit aleasă, alteori incon­stantă prin "sărirea meselor" ori, pur şi simplu, indiferenţa cu care ne privim organismul, pot duce mai devreme sau mai târziu la reale neplăceri. La cele enumerate se mai adaugă şi sărbătorile abia înche­iate, care nu au făcut decât să îngreuneze şi mai tare corpul. Cine nu şi-ar dori o viaţă mai sănătoasă, o si­lue­tă de invidiat, dar câţi dintre noi fac cu adevărat ceva ca să atingă aceste idealuri? Primul pas ar fi să în­ce­pem cu noi înşine, cu modul nostru de viaţă şi pro­priile tabieturi.

CURĂŢAREA ORGANISMULUI

Teoria spune că, pentru a avea o sănătate optimă, în primul rând trebuie să evităm o alimentaţie nepotrivită. Pentru aceasta, este de dorit să consumăm alimente naturale şi hrănitoare, să bem suficientă apă şi să facem periodic o cură de detoxifiere!
Pentru a fi completă şi corect realizată, curăţarea organismului de toxine trebuie să parcurgă trei etape principale: 1. curăţarea colonului (colonul este princi­pala poartă de eliminare a materiilor reziduale din or­ganism); 2. detoxifierea ficatului (ficatul este organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm); 3. purificarea sângelui şi a limfei (limfa transportă aceste substanţe, "filtrate" ulterior de rinichi, în întregul corp).
Echipa de specialişti de la Fares Orăştie (medici, farmacişti, chimişti şi biologi) a realizat o gamă de produse cu ajutorul cărora se poate face o detoxifiere completă şi corectă a întregului organism. Această gamă cuprinde:
Complexul natural din plante medicinale şi argilă CURĂŢAREA COLONULUI, recomandat în special pentru cure de detoxifiere, în constipaţie, balonare, colesterol crescut, obezitate.
Complexul natural din plante medicinale CU­RĂŢAREA FICATULUI re­comandat în special pen­tru oboseală cronică, hepatite, alcoolism, steatoză hepa­tică, după consum înde­lun­gat de medicamente.
Complexul natural din plante medicinale CU­RĂ­ŢAREA SÂNGELUI, re­co­man­dat în special pentru urti­carie, eczeme, acnee, pso­riazis, dar şi uree şi acid uric crescut.

Pe lângă aceste remedii, specialiştii de la Fares au mai realizat câteva prepa­ra­te, ve­nite tot în sprijinul cu­relor de eliminare cât mai ra­dicală a toxinelor, astfel:
Cura de detoxifiere
 
ORGANISM SĂNĂ­TOS, un complex natural din plante şi argilă (pentru slăbire şi stimularea imuni­tăţii)
CURĂŢAREA OR­GA­­NIS­MULUI, util în alergii, afecţiuni cutanate, intoxicaţii cronice, gută.
SILUETA PERFEC­TĂ - SAŢIETATE CU FI­BRE, bun în cure de slăbire, colesterol şi lipide cres­cute, constipaţie.
Toate aceste produse se administrează timp de 1-2 luni, câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fruc­te sau apă. Pentru rezultate optime, se administrează mai întâi "Curăţarea colonului" timp de o lună, se con­tinuă o lună cu preparatul "Curăţarea ficatului" şi apoi minimum o lună se ia "Curăţarea sângelui".

CURĂŢAREA COLONULUI

Se cunosc multe metode de curăţare a colonului. După studii îndelungate, am ajuns la concluzia că aso­cierea unor plante - în funcţie de virtuţile fiecăreia din ele - poate duce la rezultate spectaculoase, dacă ştii cum să le combini. Combinate cu argilă (absoarbe ga­zele şi substanţele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului) pot favoriza eliminarea produ­şilor reziduali din colon.
Efectele sunt imediate:
stimulează peristaltismul intestinal, elimi­nând constipaţia;
ajută scăderea în greutate prin conţinutul ridi­cat de mucilagii şi inulină, care se depun pe su­prafaţa mucoasei gastro-intestinale, absorb lichi­dele şi se umflă de 8-14 ori, creând senzaţia de sa­ţietate prin reducerea absorbţiei glucidelor şi lipi­delor de la nivel intestinal;
contribuie la echilibrarea florei intestinale. Fibrele solubile din seminţele de psyllium şi de in, precum şi inulina din cicoare şi topinambur sunt considerate probiotice, funcţionând ca "fertili­zator" pentru bacteriile din colon;
ajută la eliminarea metalelor grele şi a radia­ţiilor provenite de la telefoane mobile, cuptoare cu microunde, raze X, televizoare şi alimente ira­diate;
reduc colesterolul seric, trigliceridele şi nive­lul de glucoză din sânge;
elimină viermii intestinali şi combate balo­narea şi gazele intestinale;

CURĂŢAREA FICATULUI

Este absolut necesară în cazul persoanelor care iau tratamente medicamentoase de lungă durată, în cazul celor care consumă alcool sau aditivi alimen­tari, dar şi în cazul celor cu suferinţe hepatice cronice, ficat gras sau cu fiere leneşă.
Cum flora românească este plină de plante care mai de care mai folositoare, doar să întinzi mâna să le cu­legi şi, mai ales, să ştii ce să faci cu ele, am alăturat şi în acest caz ceea ce era mai de folos ficatului. Pre­pa­ratul rezultat în laboratoarele de la Fares are acţiune de protecţie şi regenerare a celulelor hepatice, de îm­bunătăţire a funcţiei antitoxice a ficatului.
Beneficiile sunt şi ele importante:
protejează ficatul şi stimulează regenerarea ţesu­tului hepatic;
reduce nivelurile de enzime hepatice la pacienţii cu hepatită cronică;
stimulează secreţia şi eliminarea de bilă în intestin, combate balonarea şi coli­ci­le;
reduce biosinteza de co­lesterol în organism şi îm­bunătăţeşte digestia grăsi­mi­lor;
creşte imunitatea.

CURĂŢAREA SÂNGELUI ŞI A LIMFEI

Cura de detoxifiere
 
Acumularea în exces a reziduurilor în corp afectează funcţionarea normală a siste­mului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imunităţii, la creş­terea în greutate şi la apa­riţia unor afecţiuni ale pielii şi a numeroase alergii.
Detoxifierea periodică a sângelui şi a limfei este, de aceea, foarte im­portantă şi se poate realiza eficient, cu aju­torul complexului din plante medicinale CURĂ­ŢAREA SÂN­GE­LUI.
Efecte:
îmbunătăţeşte circula­ţia san­guină şi limfatică, aju­tă în caz de umflare a ganglionilor, amigdalelor, dar are efecte benefice şi asupra mastozei fibrochistice;
previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efec­tul antioxidant;
elimină reacţiile alergice prin acţiunea depura­tivă;
elimină mirosul neplăcut al corpului şi al trans­piraţiei;
ajută la eliminarea edemelor, reduce retenţia de apă;
contribuie la reducerea durerilor articulare pro­vo­cate de reumatism şi de gută.
Pentru persoanele care doresc să-şi păstreze o să­nătate excelentă, ehipa noastră de la Fares a conceput preparatul natural ORGANISM SĂNĂTOS. Prin com­poziţia sa originală acest produs împlineşte 3 necesităţi majore ale omului contemporan: detoxifierea, slăbirea în greutate şi creşterea imunităţii.
Beneficiile vor apărea imediat:
absoarbe şi elimină gazele şi substanţele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, favori­zează eliminarea produşilor reziduali din colon;
stimulează peristaltismul intestinal;
ajută în cura de slăbire prin seminţele de in şi psyllium. De asemenea, încetineşte absorbţia gluci­de­lor şi a grăsimilor ajutând la scăderea în greutate. În plus creează saţietate pentru o perioadă lungă de timp (conform unor studii din Germania şi Marea Britanie, inulina din topinambur ajută în controlul apetitului);
contribuie la menţinerea lipidelor, a colestero­lu­lui şi a glicemiei în limite normale, prin blocarea ab­sorb­ţiei lor de la nivel intestinal;
contribuie la eliminarea stărilor de oboseală, creş­te tonusul şi pofta de viaţă.

SFATURI PENTRU REUŞITA CUREI DE DEZINTOXICARE

Pentru o eficienţă maximă, vă recomandăm con­sumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, între care puteţi include, pentru îmbunătăţirea efectului, 2-3 căni de ceai Organism purificat. Dacă nu consumaţi su­ficiente lichide, fibrele solubile şi insolubile vor ab­sorbi lichidele din intestine, dar nu-şi vor putea creşte suficient volumul şi se vor transforma într-un fel de dop tare care va bloca tranzitul intestinal producând constipaţie şi balonare.
Este bine să începeţi cura de detoxifiere când sun­teţi acasă şi nu aveţi prea multe lucruri de făcut, de exemplu în week-end. Luaţi în prima zi doar câte o lingură de produs dimineaţa şi seara, pentru a da timp organismului să se adapteze şi pentru a preveni even­tualele reacţii ale organismului care ar putea să apară dacă detoxifierea se produce brusc. Fiecare persoană tre­buie să îşi găsească doza care i se potriveşte.
În prima săptămână este posibil să observaţi că urina şi scaunul au un miros puternic sau o culoare mai închisă, iar transpiraţia este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început, iar toxinele încep să fie eliminate.
Cura de detoxifiere
 
Dacă urmaţi un tratament medi­camentos, lăsaţi să treacă minimum 2 ore după ce aţi luat medica­men­tele, şi doar apoi folosiţi preparatele noastre Organism sănă­tos, Curăţarea colonului sau Silueta perfectă - Saţie­tate cu fibre.
Abia aşteptăm să vedem dacă sunteţi mulţumiţi de preparatele pe care laboratoarele noastre le-au lansat cu drag pe piaţă. Vă dorim din toată inima să fiţi con­sumatori constanţi ai produselor Fares.

Dr. DALIA FAUR,
medic specialist medicină de familie cu competenţă în apifitoterapie, Fares Orăştie
 

 
Trimiteţi un comentariu