joi, 7 martie 2013

Sanatate » Zilele Sănătății Nemțene, din nou la Romanzilele 7
Sute de medici și profesori universitari sunt așteptați la Roman, pentru a dezbate probleme medicale. Pentru al patrulea an la rând, Zilele Sănătății Nemțene, manifestare aflată la a opta ediție, se va desfășura în orașul nostru, în perioada 4-6 aprilie, la Hotel Mariko Inn.


Organizat prin grija medicului chirurg Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Neamț, evenimentul își propune să reunească elita medicilor din Moldova, fiind invitați chiar și specialiști din străinătate. La eveniment au fost invitați, printre alții, profesor doctor Cătălina Arsenescu Georgescu, profesor universitar de medicină internă și cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași, șeful Clinicii de Cardiologie Medicală din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, din Iași, sau profesor doctor Viorel Scripcaru, de la Clinica III Chirurgie Iași.
“Anul acesta, tema evenimentului va fi «Hipertensiunea», având în vedere că, în ultimii ani, această boală afectează din ce în ce mai mulți pacienți, iar rata mortalității continuă să crească. Reputatul medic Cătălina Arsenescu Georgescu va susține o serie de conferințe și ne așteptăm să participe cel puțin 300 de medici din județ, dar și din centre universitare din țară. Anul acesta, printre invitați se va afla și un medic ce profesează în Germania. Tema principală a lucrărilor va fi hipertensiunea, dar vor fi prezentate și lucrări din alte specilități ale medicinei”, a declarat medicul Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț.Trimiteţi un comentariu