Responsive widget footer 3 kolom

Responsive widget footer 3 kolom - Template Responsive, fast loading, valid html5, seo friendly, mobile friendly, google index, breadcrumb seo, meta tag seo, markup schema org dan macam-macam lagi yang telah dilakukan terhadap template blog untuk menyeragamkan kecanggihan dan keunggulan teknologi terkini.

Bahkan ada juga penyedia-penyedia template hebat ini yang telah menerapkan ciri-ciri yang dinyatakan di atas, hanya tinggal download sahaja. Namun, terdapat juga beberapa template yang tidak dilengkapi responsive widget footer 3 kolom | tutorial blogspot malaysia ini.

Pelajari dan ketahui langkah-langkah memasang widget simple footer 3 kolom ini dengan mudah.

Nak contoh? Tengok dekat blog yang korang tengah baca ni, ada dekat bawah tu..

Baca juga : tutorial cara cek broken link dalam blog

WIDGET FOOTER 3 KOLOM RESPONSIVE


1. Pergi ke tab navigation blogger anda : Template > Edit Html

2. Klik mana-mana bahagian dalam code html tersebut, CTRL + A > CTRL + F dan cari code ini </style>

3. Dah jumpa? Copy code bawah ni dan Paste atas code </style> tadi.

#footer-wrapper{background:#fff;overflow:hidden;margin:0 auto;padding:20px 15px 0;color:#666;}
#footer-wrapper .left{float:left;width:34%}
#footer-wrapper .center{float:left;width:34%}
#footer-wrapper .right{float:right;width:32%}
#footer-wrapper .left .widget,#footer-wrapper .center .widget{margin:0 15px 15px 0;clear:both}
#footer-wrapper .right .widget{margin:0 0 15px 0;clear:both}

Yang ni code css media screen untuk tujuan responsive.

@media screen and (max-width:768px){
#footer-wrapper .left{float:none;width:100%}
#footer-wrapper .center{float:none;width:100%}
#footer-wrapper .right{float:none;width:100%}
#footer-wrapper .left .widget,#footer-wrapper .center .widget{margin:0 0 15px;clear:both}
}

4. Terakhir letak code ni di atas code </body>

<div id='footer-wrapper'>
<b:section class='left' id='left' preferred='yes'/>
<b:section class='center' id='center' preferred='yes'/>
<b:section class='right' id='right' preferred='yes'/>
</div><div class='clear'/>

5. Preview, tiada error terus la save. sekian..
Responsive widget footer 3 kolom 4.5 5 2,015 person Responsive widget footer 3 kolom - Template Responsive, fast loading, valid html5, seo friendly, mobile friendly, google index, breadcrumb seo, meta tag seo, markup schema org, tutorial blogspot malaysia Responsive widget footer 3 kolom - Template Responsive, fast loading, valid html5, seo friendly, mobile friendly, google index, breadcrumb ...

. ,

If you enjoyed this article, sign up for free updates.

author picture

About Author

I'am Encik Butod a.k.a Scacuncristina, a part-time blogger from Sabah. Founder and Author of scacuncristina. Sharing about sinopsis drama, biodata pelakon drama, info kesihatan, tutorial blogspot malaysia, cerita artis malaysia, berita terkini, thesis seo fast loading valid html5 blogger friendly and personal things. You can subscribe me on G+ @ Encik Butod .

Tiada ulasan

Catat Ulasan

babab
.....